Saturday, 28 May 2011

kehidupan d mtrikulasi johor

Huhu.
Gmbra nye hti ku..
Kwn rmai la..
Rmai sgt..

Sunday, 22 May 2011

SEDIKIT MASE UTK MEREKA

mari sdekah kn alftihah kpd mngsa2 tnah runtuh d kuala langat smalam..

seseingguh nye Allah lbih mnyanyangi mereka lbih dri kte syg kpd mereka..

beri sdikit mase anda utk mereka..



AL-FATIHAH UTK MEREKA...





ameen,....smoga roh mereka dicucuri rahmtNya..

Friday, 20 May 2011

pedOMan


Jika kamu memancing ikan.... Setelah ikan itu terlekat di mata kail, hendaklah kamu mengambil ikan itu.... Janganlah sesekali kamu LEPASKAN ia semula ke dalam air begitu saja.... Karena ia akan SAKIT oleh kerana bisanya ketajaman mata kailmu dan mungkin ia akan MENDERITA selagi ia masih hidup.

 Begitulah juga .........  Setelah kamu memberi banyak PENGHARAPAN kepada seseorang... Setelah ia mulai MENYAYANGIMU hendaklah kamu MENJAGA hatinya.... Janganlah sesekali kamu meninggalkannya begitu saja.... Kerana dia akan TERLUKA oleh kenangan bersamamu dan mungkin TIDAK dapat MELUPAKAN segalanya selagi dia mengingatmu....  

Jika kamu menadah air biarlah berpada, jangan terlalu mengharap pada takungannya dan janganlah menganggap ia begitu teguh.... cukuplah sekadar keperluanmu.... Apabila sekali ia retak.... tentu sukar untuk kamu menambalnya semula.... Akhirnya ia dibuang....  Sedangkan jika kamu cuba memperbaikinya mungkin ia masih dapat dipergunakan lagi....

 Begitu juga jika kamu memiliki seseorang, TERIMALAH seadanya.... Janganlah kamu terlalu mengaguminya dan janganlah kamu menganggapnya begitu istimewa.... Anggaplah dia manusia biasa. Apabila sekali dia melakukan KESILAPAN bukan mudah bagi kamu untuk menerimanya.... akhirnya kamu KECEWA dan meninggalkannya.  Sedangkan jika kamu MEMAAFKANNYA boleh jadi hubungan kamu akan TERUS hingga ke akhirnya....  

Jika kamu telah memiliki sepinggan nasi... yang kamu pasti baik untuk dirimu. Mengenyangkan. Berkhasiat. Mengapa kamu berlengah, cuba mencari makanan yang lain.. Terlalu ingin mengejar kelezatan. Kelak, nasi itu akan basi dan kamu tidak boleh memakannya. Kamu akan menyesal.  

Begitu juga jika kamu telah bertemu dengan seorang insan..... yang pasti membawa KEBAIKAN kepada dirimu. MENYAYANGIMU... MENGASIHIMU... Mengapa kamu berlengah, cuba MEMBANDINGKANNYA dengan yang lain. Terlalu mengejar kesempurnaan. Kelak, kamu akan KEHILANGANNYA apabila dia menjadi milik orang ain Kamu juga yang akan MENYESAL....


random tags..sampaikan kebenaran walaupon ianya perit :)




utk tatapan umum..pinjm dri sombdy.

gMbIRa daLm DIAm

semalm last day aku jmpe dye..sumpah ase sdeh je nk mniggal kn dye..tp ape bleh buat,,aku tlah mnyahut sruan P.M kowg la..PENCAPAIAN DIUTAMAKAN RAKYAT DIDAHULUKAN..


demi mnyahut sruan ini lah aku trpakse brpsah utk jngka mse stahun...stelah skian lme brpisah bru brjumpe kini trpisah kmbli....huhu..
kesedihan yg aku tnggung kini msih mghantui diri ku..


awl thun nie aku dpt plkn kt sungkai..igt nk jpe dye tp apekan dya nsib tdak mnyebelahi aku...huhu..dri blan 1 smpai la blan 3....then bertarikh kan 19/3/2011 akhir nye aku jpe gak dye.,..bes la dpt jpe dye......

mmg gmbira la..



gmbra yg amat..


then bertarikh kembli 29/3/2011 dye dgn brani nye mlamhkah ke kuala lumpur...aku mnyambut nye dgn hti yg gmbira dan heppy...sumpah mse tu aku gmbra sgt,..byk sgt utk dkngsi tp akibat kekangan mse aku xcite la byk...tme nie aku ase xnk je blek umh..nk je ikt dye blek T.INTAN...hurm..tp dye xbg..sbb xnk aku ssah...


hahah...kmbli bertemu..

hari pling gmbira..


dan kmbli aku jpe dye pd gathering di teluk batek..thx guys sbb orgnize event tu..mmg heppy sgt jpe kowg..smph aku ase cm xnk blek je..nk lpak ngan kowg sume..tp disbbakn kowg pn mnyaut sruan P.M..kte trpksa berpsah..huhu..sdeh la..tp yg pling aku gmbra ialah aku pergi kesana dgn dtmani oleh dye la...hehehe..byk la aktvti kt sne..snokrkling,,mndi-mnda,,bbq,,beglak ktwa..n many mores..haha..


sempat la snorkling..



nie la yg pling mnyedih kan aku..aku jpe dye wat kli trakhi utk thun nie...hurmm..lpas nie aku akn naik flight ke ngri org..ngri yg xpenah aku pegi kerana aku tlah menerima twran utk smbung bljr disne..bkan jrak atau mase yg aku rsau kn ttapi kslmatn dri nye..huhu..aku lau bleh xnk pg pn tmpt nie sbb tmpat aku nie bgitu jauh skli dgn dye..lau bleh aku nk sme je study ngan dye tp ape kan dye..aku tkah trcmoak jauh nun d ngri org..tp dye tlah mmberi aku smngt utk aku trus smbung bljr disane dan brjnji pulang dgn mmbwa sgulung ijazah sarjana muda..so sblum aku pegi ke ngeri asing tu smpt la ku jpe dye buat kli trakhir..mmg gmbra ble brtmu tp bila brpisah hanya tuhan sje yg tahu ksdihan nye..hurm..


huhu...jge dri..

gmbra ble brsame..

mmg gmbra ble brsama dye sbb ble brsma sume mslah ,,tknan,,dan rntnagn hlang bgitu shja..mcm aku xpnah da mslah...huhu...thax sbb mmilih aku utk brsama dgn kau..dlm berjuta-juta llki kt luar sne kau tlah mmilih aku yg srba kkurangan utk brsamamu...aku tau yg aku bkn yg trbaek utk kau tp kau ttp juga mmlih aku..aku  trsgt la gmbra..thx sgt2..huhu...almak dh trkntoi lak..tp ni la yg aku rsa ble brsme dye,.gmbra je...


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------


p/s;;thx a lots to u b`cause u chose me .. I LOVE U....






Monday, 16 May 2011

tAk perCayA..?

fakta sebenar lelaki...:P

>^99.9% lelaki amat pandai masak kari…..tapi megi kari saja la.

>^Lelaki kadang2 memang suka memasak….tapi amat malas nak basuh periuk belanga serta pinggan mangkuk…

>^Apabila lelaki memasak umpama sedang bertukang umah… bukan main bising lagi.

>^Adalah kebiasaan lelaki memasak tanpa memakai baju…pastu, sambil isap rokok plak…

>^Menu utama masakan lelaki adalah telur goreng, sardin, telur goreng dan juga sardin. Tak ketinggalan jugak kicap masin…

>^Jika seorang lelaki yg rajin memasak, anda akan dapati gas masakan akan cepat habis, kerana lelaki memasak selalunya guna api yg kuat…cepat sikit masak.

>^Keadaan dapur rumah orang lelaki yang bersepah sepah adalah satu pemandangan biasa yang mempunyai nilai artistiknya yang tersendiri…

>^Dan lelaki tidak akan merungut sekiranya masakan itu dimasak oleh seorang lelaki..tetapi peng’komplen’ nombor satu jika makanan itu di masak oleh wanita..

Antara sebab sebab lelaki memasak:

>Malas nak pegi kedai
>Hampir hampir pokai
>Nak menghabiskan stock makanan yang dah nak expired
>Mak dgn ayah tader kt umahh
>kena jaga adik adik kt umhh
>Konon konon nak practice…nanti buleh amik hati pasangan
>Buang tebiat…

Walaupun begitu, chef chef terkemuka DUNIA dan TERKENAL masih terdiri daripada kaum lelaki..

Kenapa ek ??fakta sebenar perempuan tkde ke ,.?? =='
~renung renungkan ~

saya pndai msk kn.?

2 hari di TELUK BATIK.

kpada all readers di luar sne..

hahaha..
sje je..
sumpah mggu lps aku hepy sgt..sbb aku pegi ke tmpat peranginan yg bgitu komersial skli..*promote sket...
haha..jmpe kwn lame..jpe mmber lme..jpe sume la yg lme..xbrubah mke dowg...sme je mcm dlu tp just twin tower je aku konpius sket...hahah..

naek moto grak sne..bes la sbb naek ngan dye..hehhe..prjlnan yg bagus adlh perjlanan yg drancang..prof hamka ckp la..

sempat la mnye`nokrling..

hahah..
ble la dpt jpe kowg sume kan...


tp tme nie mke aku ada sdkit msm je..heheh..xda la..sje je buat mke mcm nie..nk tau tnye la dye nie..dye tau npe mke aku mcm nie..sbb lps je snap pic dye pg banana boat...








hehehehe..tp hti syg tuh..heheh..

smpai sni je smpai aku citer..kt sne xmpat la nk snap byak2..hehe

pape hal lau nk g teluk batik roger2 la aku..

ok..?

Wednesday, 11 May 2011

pergi bawak SATU BEG, balik bawak BANYAK BEG

shopping..?

beli-belah..?
beli sakan.?

beli tak ingat dunia..?

beli itu beli ini

dan bermacam beli agy la...


kalau bab membeli,memiloh barangan utk dibeli selalu nye yg arif  lagi bijaksane adlah kaum hawa..kaum hawa nie mempunyai citerasa yg tggi yg tdak ada pd lelaki ttpi \ada pada sesetengah lelaki saje..

kaum hawa nie kalau disruh teman tlong pegi kedai memang liat..*erti kate banyak songeh la..haha..
tapi,,
kalau diajk teman beli baju ker,,beli pkaian ke,,beli tas ke,,tak di ajak dh siap2 nak ikt..haha..


mule2 kt umah memang dh jnji tak nak beli bnyak2,,,dlm kete di ingat kan kmbli jnji td..
haha..tapi bile je dh sampai shopping complex tu jnji tertinggal lak dlm kete..haha..tak dibawa pun pegi shopping td...

haha...

pergi bawak satu beg,,balik bawak banyak beg,.

haha..apela..

so bagi kaum adam kene la sdiakan tenaga yg bnyak ketika kluar bershopping dengan mereka nie..
mereka nie kalau bershopping memang tak ingat kt kite pn..haha..
sampai je cashier baru la panggil2 kite nk suruh bayar la tuh...
hahaha..


bagi kaum hawa lak lau nk bershopping tu xsalh tp jngan lah sampai membazir..
handbag kat umah tuh boleh lagi gune kan npe nk beli yg baru..lau nk tnjuk2 baaek lupe kn je niat tuh..baek kte sedekah je kt badan 2 yg lbih memerlukan ...tak ke dpt pahala..boleh la gak topup pahala kowg yg kurang tu..

hahaha....

xda la melarang kowang beli sebab hak kowg la nk membeli...

aku nie tak minat sangat la nak membeli..lau aku nk beli baju ke sluar ke atau ape2 la..aku dh set nk beli pe..nnti sampi kt sne tak da la terpikir nk beli pe..dah selesai je beli trus balek..tak da nk pusing2 tgk brang laen..haha..

sory la ..
haha..

tapi lau pegi membeli belah ngan si dye nie tak pe la lame2 pun..hehe..tp dye pun tak suke sangat shopping nie..terpaksa teman parents nye..haha..so aku dan dia same je..haha...sume sama..haha..tiru je dye nie..



ok la aku just nk bg tau tu je..
melalut lak..
so tak hairan la nape owg perempuan nie suke bershopping...
haha..
pergi bawak satu beg tapi balek bawak banyak beg..

hahah..xpe la..dh ditakdirkan mcm tu..
kite ikut jela..








nie la yg aku maksudkan..
betul x.?



kalu macm nie bagus..sendri beli sendiri bwak..
nie baru la lelaki teman je..

\


pegi bawak satu beg,balek bawak banyak beg






heheeh..
sory la yerk mane yg terasa tu..
sory..
hahaha...tak pelah...nie je yg nk share..

Tuesday, 10 May 2011

doNt BElieVe...???




antara minuman kegemaran kite rakyat malaysia hari nie..
tp tau kah kite kandungan nye..?
igredient nye..
atau sumber nye..?




nie sample air pepsi









 nie lak sample air coke yang dh di kenal pasti







 sample air seasons yg dh dikesan virus nye








 100plus tidak terkecuali juga..




 nie yg paling aku tak percaya

so..awas la kalau nak membeli air di pasaran..
lebih baek mnum air yg mak kite masak..
igt ke.?

Sunday, 8 May 2011

selamat HARI IBU SEDUNIA

disini nk mengajak all readers di luar sne untuk same-same meng`wish kpd our mum..so kt bwh nie da la cre2 utk mlakukan wish tersebut..


aku da selit kan cara-cara nye.::

1. berpantun
2. poem
3. sajak
4. lu pikir la sendiri.
haha..

nie ktegori pantun:;

                                               Tarian gamelan lagu senandung,
                                                         Warisan bangsa penuh keramat;
                                              Sembilan bulan sarat mengandung,
                                                         Tetap ceria sedia berkhidmat.

                                                        Anak rubah dipanggang api,
                                              Dimakan oleh orang Iban;
                                                        Penat lelah tolak ke tepi,
                                              Demi anak rela berkorban

                                                       Pergi ke pekan membeli laici,
                                               Singgah berehat bersama teman;
                                                       Marahnya bukan marah membenci,
                                                Sebagai nasihat jadikan pedoman.
ktgori poem:;





                                     Mom your the light to my world 
the sun to my galaxy
the flowers to my petals
the beat to my heart
i love you mom
from all my heart
Rashidi Amri..



                                             Mother... 
                                             You filled my days with rainbow lights,                                                    

                                             Fairytales and sweet dream nights, 
                                             A kiss to wipe away my tears, 
                                             Gingerbread to ease my fears. 
                                             You gave the gift of life to me
                                             And then in love, you set me free.
                                             I thank you for your tender care, 
                                             For deep warm hugs and being there. 
                                             I hope that when you think of me
                                            A part of you
                                            You'll always see. 
                                             i love u so much  




 ktgori sajak:;




                                                    Orang kata aku lahir dari perut ibu..
                                                    Bila dahaga, yang susukan aku.. ibu
                                                    ila lapar, yang suapkan aku..ibu
                                                    Bila keseorangan, yang sentiasa di sampingku.. ibu
                                                    Kata ibu, perkataan pertama yang aku sebut.. Bu!
                                                    Bila bangun tidur, aku cari.. ibu
                                                    Bila nangis, orang pertama yang datang ..ibu
                                                    Bila nak bermanja… aku dekati ibu
                                                    Bila nak bergesel… aku duduk sebelah ibu
                                                    Bila sedih, yang boleh memujukku hanya ibu
                                                    Bila nakal, yang memarahi aku… ibu
                                                    Bila merajuk… yang memujukku cuma..ibu
                                                    Bila melakukan kesalahan… yang paling cepat
                                                    marah..ibu
                                                    Bila takut… yang tenangkan aku.. ibu
                                                    Bila nak peluk… yang aku suka peluk..ibu

                                                    Aku selalu teringatkan ..Ibu
                                                    Bila sedih, aku mesti talipon… Ibu
                                                    Bila seronok… orang pertama aku nak beritahu… Ibu
                                                    Bila bengang.. aku suka luah pada ..Ibu
                                                    Bila takut, aku selalu panggil.. “ibuuuuuuuuuuuuu! “
                                                    Bila sakit, orang paling risau adalah ..Ibu
                                                    Bila nak exam, orang palin g sibuk juga Ibu
                                                    Bila buat hal, yang marah aku dulu..Ibu
                                                    Bila ada masalah, yang paling risau.. Ibu
                                                    Yang masih peluk dan cium aku sampai hari ni.. Ibu
                                                    Yang selalu masak makanan kegemaranku. . Ibu
                                                    Yang selalu simpan dan kemaskan barang-barang aku,

                                                    Ibu
                                                    Yang selalu berleter kat aku.. Ibu
                                                    Yang selalu puji aku.. Ibu
                                                    Yang selalu nasihat aku.. Ibu
                                                    Bila nak kahwin..
                                                    Orang pertama aku tunjuk dan rujuk… Ibu

                                                   Aku ada pasangan hidup sendiri
                                                   Bila seronok… aku cari pasanganku
                                                   Bila sedih… aku cari Ibu
                                                   Bila berjaya… aku ceritakan pada pasanganku
                                                   Bila gagal… aku ceritakan pada Ibu
                                                   Bila bahagia, aku peluk erat pasanganku
                                                   Bila berduka, aku peluk erat Ibuku
                                                   Bila nak bercuti… aku bawa pasanganku
                                                   Bila sibuk… aku hantar anak ke rumah Ibu
                                                   Bila sambut new year… Aku hadiahi bunga pada
                                                   pasanganku
                                                   Bila sambut hari ibu… aku cuma dapat ucapkan Selamat
                                                   Hari Ibu
                                                   Selalu… aku ingat pasanganku
                                                   Selalu… Ibu ingat kat aku
                                                   Bila..bila… aku akan talipon pasanganku
                                                   Entah bila.. aku nak talipon Ibu
                                                   Selalu… aku belikan hadiah untuk pasanganku
                                                   Entah bila…. aku nak belikan hadiah untuk Ibuku

                                                   Renungkan:

                                                  Dulu Ibu kata: “Kalau kamu sudah habis belajar dan
                                                  berkerja… bolehkah kamu kirim wang untuk Ibu? Ibu
                                                  bukan nak banyak… lima puluh ringgit sebulan pun
                                                  cukuplah”.

                                                  Berderai air mata. Hari ini kalau Ibu mahu lima ratus
                                                  sebulan pun aku mampu. Aku boleh kirimkan. Tapi Ibu
                                                  sudah tiada.

                                                  ingatlah pengorbanan ibuuuuu….




aku skrg pn rse mcm tu..bile ibu dh xda bru nk mnyesal..dulu mase da ibu salu je saket kn hti dye..buat dye mnangis..sedih..
skarng bile dh xda baru nk mnyesal..dh xguna..
skrg nie nsb baek da owg yg sanggup wat sume tu untuk aku..
byk dye wat utk jge aku..
susah senang aku g tau dye..
suka duka aku kongsi dgn dye..
yg pling penting dye syg kt aku lebih dari dye syg kt org laen..
terima kasih sayang..
hadir mu memberi erti yg besar dlam hidup ku..
hadir mu umpama mengganti ibu ku..


TERIMA KASIH UTK MU IBU kerana mnjge aku hingga dewasa..
tahan dengan karenah aku yg sering membuatmu sedih..
akan aku igt mu dalam doa ku dan sentisa berdoa utk ksjahteraan mu disana...



p/s;; dipetik dan di ubah suai dlm otak amri

Saturday, 7 May 2011

hina kah BABI tuh..?

aku salu dgr owg ckp
                            "babi la ko,,perangai cam babi.."


da gak aku dgr kwn aku ckp
                           "mke cam babi jer..,nyasal aku knal dye.."


da gak aku dgr org laen ckp
                          "asal la babi sgt dye nie..?baek xyah hidup..



yg aku pelik dan bingun nie hina sgt ke babi tuh..?lau hina npe tuhan cipta kn juga binatang nama babi nie,..
binatang nie xsalah tp kenape mnusia salu je nk babitkan kjhtan ngan binatang nie..
lau dye leh ckp msti dye maki mnusia2,,mrah ngan mnusia sbb pe..??



sbb binatang nie xsalah tp kite salu je nk gmbar kn kjhtan seseorang ngan binatang nie..lau nk dikate kn binatang nie haram npe xsbut anjing..?


lau kite marah ngan seseorang tuh then kite label kan dye sbg "babi"  means kite dh kutuk salah satu ciptaan Tuhan..kite mcm mrah sgt je da binatang nie kt dunie..


hina sgt kah binatang nie..?
hina sgt kah babi nie..?
kite nie agy truk..
buang anak..
bunuh anak..

sehina-hina babi nie dye tau sayang ank..
tau jage ank ngan elok..
xnk bg binatang laen kacau ank dye..
tp manusia.?
biar je....


so pikir la..lau kite nk lbel pape pun igt la pasti da hikmahnya npe DIA wat sesuatu pkra..
so jgn lah asyik nk salah kn binatang nie je..dye pn tau rse dihina..mcm kite..
dye da hati n feel gak..

dye pun tau bosan dihina


so igt2 lah...

p/s::: xda niat nk sindir mne2 pihak..just terpikir je..
        sory mne yg terasa..
        ok..?

about YOU n ME.

A special world for you and me
A special bond one cannot see
It wraps us up in its cocoon
And holds us fiercely in its womb.

Its fingers spread like fine spun gold
Gently nestling us to the fold
Like silken thread it holds us fast
Bonds like this are meant to last.

And though at times a thread may break
A new one forms in its wake
To bind us closer and keep us strong
In a special world, where we belong.




really love u
If I could have just one wish,
I would wish to wake up everyday
to the sound of your breath on my neck,
the warmth of your lips on my cheek,
the touch of your fingers on my skin,
and the feel of your heart beating with mine...
Knowing that I could never find that feeling
with anyone other than you.









only u in my heart
I love the way you look at me,
Your eyes so bright and blue.
I love the way you kiss me,
Your lips so soft and smooth.

I love the way you make me so happy,
And the ways you show you care.
I love the way you say, "I Love You,"
And the way you're always there.

I love the way you touch me,
Always sending chills down my spine.
I love that you are with me,
And glad that you are mine













to all couplet this thing just wanna to say that ur love is very important to u..
so make sure ur love haapy with u...





p/s;; luv u la..

Friday, 6 May 2011

thax to all MUMS








ada antara kita yg memanggil ibu..mak..mama..mummy dan ada antra kite yg mmaggil umi..tak kire ape pun pgglilan kte kpdnye kasih syg dan perhtian nye kpd kite xpnah brubah..kepada yg masih mempunyai ibu hargailah setiap mase bersama ibu..ini kerana ibudah telalu bnyak sgt berkorban utk kita..bersusah pyh demi mase dpan kite..mngandung kite slame 9 bulan..dgn bdn yg kcil dan tidak terdaya melangkah juga ke tmpat keje bg mencari rezeki utk ank yg bkal di lahir kn..setelah genap 9bualn mengandung kan kite kluar la kite dri peru ibu..di azan kan dsblah kanan..dan di iqamah kan d sblah kiri..klimah yg suci telah di semaikn dl hti dan jiwa kte.

.
dijage dgn pnuh ksih syang..bgai menatang mnyak yg pnuh..di ikut kn sae ape karenah kte utk menjage hti dan perasaan kte..tp hri nie..?
kte mcm endah tak endah je ngan ibu kite..ada yg sggup mnyakiti mereka dgn perilaku kite..ttpi bg mereka yg sudah tiada ibu.?bgaimna prsaan mereka blia mlihat seorg ank dblai dan dimnje kan oleh ibu nye..?mesti rse cmburu dan sedih apabila mmikir kan nsib nye yg tiada ibu..ttpi..bgaimna pula mlihat seorng ank yg djge dgn pnuh ksih syg sggup menykiti ibu nye..?memaki ibunye,,sepak dan pukul..memukul ibunye ketika solat..dan menghalu ibunye dri umah.?mesti dlm hti si ank yg tida ibu tu msti mrh..


.tp si ibu tdak mhu owh laen laen mncmpuri urusan nye..kte nye ank nye itu kpnatan stelah pnt bkerja..ttp bg ank yg tiada ibu dlm hti kcil nye brsyukur ibu nye kmbli menemui PENCIPTANYA...kerana jikalau ibu nye msih ada msti sikap nye trhdap ibu nya sam sperti ank td...dgn ini ibu nye lbh aman di alam laen..dan kite yg msih hdup nie trus la kirimkan doa serta phala kpda ibu kite yg selalu mlihat kite..mngkin kita antra insan yg bertuah yg diberikan oleh-NYA kerana ank ytim adalh insan yg selalu mndpt perhtiang dariNYA...kpada yg msih ada ibu atau ayah..trus la melakukan kebaikn kpd mereka..gmbrak kn hti mereka walupn kdang2 mereka kterlaluan dgn kite..tanpa mereka siapalah kite..akhir sekali bg yg ada ibu bpa trus la berbkti kpd mereka selagi mereka blum mnemui si PENCIPTANYA..




.bg mereka yg kurang brnsib baek igt lah..bhwa DIA lbih myangi ibu kite lebh dri kite syg dan igt la ada insan yg laen yg tiada ibu dan bapa...serta tiada adk bradik yg laen..kte hrus bersyukur kerna kta msih ada ayh atau ibu yg msih hdup...





sudah ker kite ucap kn SELAMAT HARI IBU @ HAPPY MOTHER`S DAY.?


p/s: thx sbb sudi bg ksih syg kt bie..I LOVE U SO MUCH...thx syg

penyesalan yg MeNYediHKan

aku nk sgt study mcm nie..dulu mse kt SMKA salu je study mcm nie b4 PMR...then msok TIKL...hahah..disitu aku bljr cara stdy yg bermcm2 jenis study..da study yg sowg..da study yg rmai@ da study tgh mlm..da study tme ptng..time sume owg beriadahh..xkira mcmmne pn dowg stdy yg pling pnting result SPM msti la gmpak..tp aku study mcm mne..??
macam nie lah aku stdy..buku bkan maen bertimbun tp fkiran xda pun mlkat kt buku..mesti mengelamun...ckup je mse xkmas pun buku trus je blek dorm TUN RAZAK..mlm kwn aku stdy tp aku maen jer..ble kwn aku ajk stdy aku bg bermcm alsan..sket prut la..lpar la..ngtk la..
then bile kuar je rsult msing2 gmbira...*congrtes to all of u who succes in spm..tp aku..??sdeh je..huhuhu..tp xpe la...owg ckp rezeki da kt mane2..tp tersa gak la ngan result nie..hurm..xpe la..
hri nie aku bkak fb rmai kwn aku dpt UPU....ada dpt UiTM..UPNM..UPM..UIAM.dan bermcm2 U agy la...

so to all budak U hrp kowg bljr lek lok..jgn hampakn  hrpan adk beradik,sanak saudara dan mahupun jiran tetangga dan yg pling pnting ialah harapn ibu bapa yg byk bersusah utk melihat kite berjaya..lastly hope kowg succes kt U nnti mcm kowg wat kt ex-skolah kowg..kt sekolh lme kowg rmai cikgu2 yg msih sbut2 nme kowg kerna bjaya dlm SPM..huhu..xpe la..smoga kowg cpai kjyaan yg di idam kan..
    
  GOOD LUCK ALL MY FREN..

Thursday, 5 May 2011

air kelapa ngan air apple

 











 ni la air klpa lau nk tau..hahah..aku ske je mnum air ni tp lau da ais agy sdo..lau mnum yg mde agy sdp..
dpt mnum ngan  tersyang pun ok gak..
tp..
dye xmnt sgt la..
so aku order kn dye apple juice...
stlah tggu 5mnit bru la brade tu anta air apple juice nie..