Wednesday, 11 May 2011

pergi bawak SATU BEG, balik bawak BANYAK BEG

shopping..?

beli-belah..?
beli sakan.?

beli tak ingat dunia..?

beli itu beli ini

dan bermacam beli agy la...


kalau bab membeli,memiloh barangan utk dibeli selalu nye yg arif  lagi bijaksane adlah kaum hawa..kaum hawa nie mempunyai citerasa yg tggi yg tdak ada pd lelaki ttpi \ada pada sesetengah lelaki saje..

kaum hawa nie kalau disruh teman tlong pegi kedai memang liat..*erti kate banyak songeh la..haha..
tapi,,
kalau diajk teman beli baju ker,,beli pkaian ke,,beli tas ke,,tak di ajak dh siap2 nak ikt..haha..


mule2 kt umah memang dh jnji tak nak beli bnyak2,,,dlm kete di ingat kan kmbli jnji td..
haha..tapi bile je dh sampai shopping complex tu jnji tertinggal lak dlm kete..haha..tak dibawa pun pegi shopping td...

haha...

pergi bawak satu beg,,balik bawak banyak beg,.

haha..apela..

so bagi kaum adam kene la sdiakan tenaga yg bnyak ketika kluar bershopping dengan mereka nie..
mereka nie kalau bershopping memang tak ingat kt kite pn..haha..
sampai je cashier baru la panggil2 kite nk suruh bayar la tuh...
hahaha..


bagi kaum hawa lak lau nk bershopping tu xsalh tp jngan lah sampai membazir..
handbag kat umah tuh boleh lagi gune kan npe nk beli yg baru..lau nk tnjuk2 baaek lupe kn je niat tuh..baek kte sedekah je kt badan 2 yg lbih memerlukan ...tak ke dpt pahala..boleh la gak topup pahala kowg yg kurang tu..

hahaha....

xda la melarang kowang beli sebab hak kowg la nk membeli...

aku nie tak minat sangat la nak membeli..lau aku nk beli baju ke sluar ke atau ape2 la..aku dh set nk beli pe..nnti sampi kt sne tak da la terpikir nk beli pe..dah selesai je beli trus balek..tak da nk pusing2 tgk brang laen..haha..

sory la ..
haha..

tapi lau pegi membeli belah ngan si dye nie tak pe la lame2 pun..hehe..tp dye pun tak suke sangat shopping nie..terpaksa teman parents nye..haha..so aku dan dia same je..haha...sume sama..haha..tiru je dye nie..



ok la aku just nk bg tau tu je..
melalut lak..
so tak hairan la nape owg perempuan nie suke bershopping...
haha..
pergi bawak satu beg tapi balek bawak banyak beg..

hahah..xpe la..dh ditakdirkan mcm tu..
kite ikut jela..








nie la yg aku maksudkan..
betul x.?



kalu macm nie bagus..sendri beli sendiri bwak..
nie baru la lelaki teman je..

\


pegi bawak satu beg,balek bawak banyak beg






heheeh..
sory la yerk mane yg terasa tu..
sory..
hahaha...tak pelah...nie je yg nk share..

1 comment:

sitihelminakay said...

haha fakta awak lahir dulu sebelum saya tk menyokong alasan nak kata saya yg suka tiru awak lah!


*i love you :)